september 08, 2010

Snabbgranskning av SD:s partiprogram

Här är ett axplock av förslag från Sverigedemokraternas partiprogram.
Ett ökat stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige.
Det kan nog behövas, titta bara på Knutby. Några andra auktoritära religiösa rörelser som inte är en del av svensk tradition är Livets Ord, Jehovas Vittnen och Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.
Ett avskaffande av den kostnadsfria sjuk- och tandvården för illegala invandrare.
Det finns ingen bestämmelse om någon sådan kostnadsfrihet, och det verkar dessutom strida helt mot
Ett införande av obligatoriska hälsokontroller för nyanlända invandrare.
Vi får nog förmoda att SD inte syftar på högskolorna, när de vill ha
Ett införande av svenska som enda tillåtna samtalsspråk i skolan, med undantag för språklektionerna.
Det är förmodligen mindre populärt i Lappland, i Tornedalen, på International Baccaleureate-skolorna, och på franska, tyska och engelska skolan i Stockholm. I resten av Sveriges skolor kommer utrikiska sånger försvinna från musiklektionerna, och internationella utbyten blir i princip omöjliga.
Ett slopande av det skattefinansierade stödet till genuspedagogik.
Detta tar Sverigedemokraterna upp under "jämställdhet". I en tid då allt fler av arbetarklassens pojkar, oavsett etnicitet, underkänns på högstadiet och gymnasiet, är det viktigare än någonsin att studera hur uppfattningar om kön påverkar lärandet. Det är dessa ynglingar, som utgör SD:s väljarbas, som mer än andra behöver en jämställd skola.
Ett begränsande av rovdjursstammen till en nivå som inte hotar landsbygdsbefolkningens trygghet och livskvalitet.
En varg som hållits i fångenskap utan att ha lärt sig jaga, dödade en människa i Gysinge 1821. Ingen vild varg i Skandinavien har någonsin dödat en människa. Precis som att ingen någonsin har skadats av muslimsk terrorism i Sverige.
En skärpning av reglerna för arbetskraftsinvandring.
Okej, så antingen är det fel på invandrarna för att de lever på bidrag, eller så är det fel på dem för att de tar våra jobb? På den tid då de största värdena skapades i jordbruk och gruvdrift fanns det ett begränsat antal jobb på varje ort. Idag är Sverige en tjänsteekonomi, där arbetstillfällen skapas av konsumenter med pengar. Det bästa som kan hända Sverige är att vi får ta emot färdigutbildade människor som är beredda att betala skatt, och spenderar lönen på tjänster som ger svenskar jobb.
Ett trygghetsprogram för att bekämpa brott och övergrepp mot äldre.
Pensionärer är den samhällsgrupp i Sverige som är minst utsatta för brott. Den mest utsatta gruppen är unga män med utländsk bakgrund.
Ett stopp för islamiseringen av det svenska samhället.
På vilket sätt är Sverige islamiserat? Två förändringar som ofta nämns är att skolavslutningar flyttas ut ur kyrkan, eller att skolmatsalar serverar alternativ utan griskött.

Svenska Kyrkan skildes från staten för tio år sedan. Enligt Regeringsformen skall ingen svensk medborgare tvingas deltaga i någon religiös ceremoni, och enligt grundskolans läroplan skall inte den kommunala skolan ta ställning för något religiöst samfund. Därför borde skolavslutningar i kyrkan förbjudas.

Det finns många orsaker att inte äta griskött. Man kan vara jude (judar är en erkänd nationell minoritet i Sverige), man kan vara vegetarian av medicinska eller etiska skäl, eller protestera mot konventionell djuruppfödning. Fläsk är ingen mänsklig rättighet.
Ett förbud mot bärandet av heltäckande slöjor på allmän plats.
Ska det även gälla snöskoterhjälm, kapuschong, eller halsduk? Man förstår att SD har så svagt stöd i övre Norrland...
Ett upprustat försvar och en återinförd värnplikt.
Könsdiskriminerande tvångsarbete.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske dags å granska några av de andra partierna med, som MP- de om några har ett helstolligt partiprogram. För å inte tala om Vänsterpartiet...

http://www.vof.se/folkvett/20052miljopartiet-och-vetenskapen

Anonym sa...

Alla partier har sina "sämre" ideèr, men just islamiseringen är ju inte bara dom 2 sakerna du nämner utan även saker som att Muslimska Förbundet ville införa Sharia lagar i Sverige på fullaste allvar. Och att majoriteten av dom muslimer som jag ialla fall har träffat inte alls är intresserade av att assimilera och intergrera sig i det svenska samhället.

Vad hände med "Ta seden dit du kommer?"

Tore Kullgren sa...

Muslimska Förbundet får ha vilka åsikter som helst. De etablerade partiet har inte tillmötesgått deras lagförslag, och planerar inte heller att göra det.

Jämför med Manifestet för Samvetsfrihet, som stöds av den svenska frikyrkorörelsen. De vill förbjuda abort, stamcellsforskning och homosexualitet, med Bibeln som grund. Så önskemål om religiösa lagar är inget utmärkande för islam.

http://www.samvetsfrihet.se/

Tore Kullgren sa...

I Danmark vill en överväldigande minoritet av muslimerna _inte_ ha sharialagar.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/04/29/180147.htm

Anonym sa...

En stor del av ursvenskarna (i brist på bättre uttryck) är inte kristna, en stor del av de "muslimska" invandrarna är förmodligen inte heller muslimer.

Det som är beklämmande är att det är de religiösa organisationerna som ofta får vara invandrarnas "röst". Jag skulle inte tolerera att svenska kyrkan uttalade sig i mitt namn.

Anonym sa...

Om man vill se något som liknar humor i det här så kan jag berätta att Södertälje har fått in Sverigedemokrater i kommunfullmäktige. Men här är de flesta SD anhängare själva invandrare från Iran/Irak. Hur tänkte de då? "Vi får fly till Sverige men vi vill inte ha hit fler"????

Anonym sa...

Så att invandrarna skapar sina egna samhällen i våra städer är helt okej?
Jag tycker inte det, att som SD vill att alla invandrare borde ha krav på sig att lära sig svenska, ja det anser jag även det vara en god idé. Det är dessutom inte bara frikyrkorörelsen som stödjer idéer som att förbjuda abort, preventivmedel och homosexualitet. Kanske dags att granska KD? Som enligt mig har betydligt mindre att göra i vårt moderna samhälle än SD då de baserar sin politik på religiösa grunder som borde reformerats för 1000 år sedan.

Anledningen till att invandrare i Sverige också röstar på SD är för att de har insett problemet som det verkar som många svenskar inte har insett än, invandringen är ett problem om den fortskrider som den gör nu. Vi har redan en hög arbetslösa människor och ännu fler som lever på bidrag. Integrationen funkar ju helt klart inte så som det är nu och till o med invandrare själva som bott i Sverige en längre tid tycker inte det är okej att det bildas ghetto samhällen i våra städer, där folk pratar sitt eget språk och följer sin egen kultur och seder. Givetvis skall de ha rätt att utöva dessa seder i Sverige men då kan de göra det på ett sätt som inte får andra människor att känna sig obekväma i deras närhet.

Ditt utlägg om Burka Tore anser jag vara helt uppåt väggarna. Det kan inte jämföras med något av de plagg som du talat om och dessutom kanske du skall kolla upp innebörden av att bära ett sådant plagg, då vi har andra seder och jobbar för ett jämställt samhälle i Sverige.Givetvis borde det vara förbjudet i Sverige att bära ett sådant plagg, om inte annat av hygieniska skäl.

Tore Kullgren sa...

Svar här:

http://torekullgren.blogspot.com/2010/10/burka-islam-och-sant-igen.html

En annan Tore sa...

Hej Tore, bra inlägg. Granska partiprogrammet är smart.

Har dock svårt att göra det själv. Hittar det typ ingenstans på nätet. SDs hemsida verkar ju fungera lite sisådär.

Kan du hjälpa till?

Anonym sa...

Gysingevargen dödade nio människor alla barn.

Rätt ska vara rätt!

Anonym sa...

Stoppa invandringen , åtminstone tills sverige har råd. Förstatliga allt ! Bilda politisk och ekonomisk union med övriga Norden, samt att dessa länder begär utträde ur EU, vi hade stått väldigt starka med en nordisk union.

Anonym sa...

Tyvärr är det nog ingen av våra nordiska grannar som vill ingå i en union med oss. Annars hade det väl varit smaskigt att få del av de där norska oljepengarna, eller hur? Men eftersom t.ex. Norge firar sin nationaldag till minne av att de blev FRIA från unionen med Sverige tror jag inte de är så snabba att ingå en ny. Island vill säkert inte ingå i en ny s.k. union eftersom de blev självständiga först 1945 och har den danska överhögheten i färskt minne. Konstigt nog tycker de flesta av våra nordiska grannar inte så bra om Sverige. Det har något att göra med den svenska självgodheten, vår naiva tro på att vi är bäst i världen, och på att vi hela tiden vill framstå som föregångare och förebild för de andra nordiska länderna. Som t.ex. när Stockholm väljer att "capital of scandinavia" som slogan.

Anonym sa...

När blev hälsokontroll och sjukvård samma sak?

Anonym sa...

http://sverigedemokraterna.se/var-politik/

Här hittar du SDs partiprogram