september 10, 2010

Muslimska och nordiska avarter

Jag har diskuterat att ett politiskt parti vill "stoppa islamiseringen av Sverige", och efterlyst konkreta exempel på vad som är så farligt med islam. Men i de här fallen används avarter av islam som missvisande exempel.

Visst finns det sedvänjor som är typiska för islam och muslimer, och som inte går att passa in i ett öppet demokratiskt samhälle. Men det är inget typiskt för islam. För varje problem med islam i Sverige, finns betydligt värre problem som är nordeuropeiska till sin natur.

Burka och Hells Angels-västar
Runt 200 muslimska kvinnor i Sverige bär burka och niqab. Det provocerar. Samtidigt finns ett par hundra svenska män som är medlemmar i Hells Angels eller andra kriminella motorcykelklubbar, och bär klubbvästar för att provocera och skrämma folk. Dessa klubbar tillåter vanligen bara vita medlemmar, och har i flera fall varit en del av vit makt-rörelsen.

Sharialagar, Jehovas vittnen och kreationism
Vissa muslimer vill införa sharialagar. Det är inget problem i sig, eftersom ett demokratiskt land ska ha åsiktsfrihet. De är inte de enda som vill ha religiösa lagar; flera svenska protestantiska kyrkor tillsammans med katolska kyrkan har utarbetat ett "manifest för samvetsfrihet", där de vill förbjuda abort, stamcellsforskning och homosexuell samlevnad.

Problem kan det bli först när religiösa samfund faktiskt får igenom juridiska undantag. Jehovas Vittnen har drygt 22 000 medlemmar som bland annat befriats från värnplikt, och fått vägra blodtransfusion till sina barn. Det har förekommit att frikyrkliga skolor i Sverige inte lär ut sexualkunskap eller evolution.

Ramadan-kravaller och midsommarvåldtäkter
Tyvärr förekommer att muslimska unga män ägnar sig åt våld och skadegörelse i samband med ramadan. Men det antalet bleknar om man jämför med all ungdomsfylla, slagsmål och våldtäkter kring svenska högtider som valborgsmässoafton och midsommar. I båda fallen finns ett samband med social utsatthet.

Terrorism
Om man använder den vidaste definitionen av muslimsk terrorism, så är det enda dokumenterade fallet ett brandattentat mot Lars Vilks hem. Det sägs att en av förövarna fick brännskador, annars är det 0 personskador på grund av muslimska terrordåd i Sverige. Jämför detta med vit makt-rörelsen. Enligt BRÅ och SÄPO har vit makt-rörelsen utfört 14 mord eller dråp, och hundratals andra brott, sedan 1999. Och då är de bra mycket färre än antalet muslimer i Sverige.

Vi behöver ingen politik för att stoppa islam. Vi behöver en politik för att stoppa våld och extremism oavsett ursprung.

Inga kommentarer: