september 20, 2010

SD är inte nazister, men Svenskarnas Parti är

Mycket kan sägas om Sverigedemokraterna, men några riktiga nazister är de inte.

De riktiga nazisterna anser att SD har sålt ut sig, genom att välkomna homosexuella och invandrare som medlemmar. Partiet Nationalsocialistisk Front bytte 2008 namn till Folkfronten, och bytte 2009 namn igen till Svenskarnas Parti. Med tanke på de glesnande leden i Salemmarschen, så hade man kunnat inbilla sig att svensk nazism var ett utdöende släkte.

Men icke. Svenskarnas parti har fått ett mandat i Grästorp kommunfullmäktige. Därmed är det första gången i Sveriges historia som ett nationalsocialistiskt parti blivit invalt i en politisk församling.

1 kommentar:

Alexander sa...

Din text innehåller ett antal fel. För det första så avvecklades NSF helt och hållet 2008. Samma år bildades sen Folkfronten som senare bytte namn till Svenskarnas parti. NSF och SvP är alltså två helt olika partier. Dessutom är SvP inte ett nationalsocialistisk parti utan snarare ett etniskt nationellt parti.
Utöver detta brister även dina historiekunskaper. Sverige har tidigare haft nationalsocialistiska partier i politiska församlingar. På 40-talet satt Svensk socialistisk samling på ett antal mandat, man fick t.ex 5 % av rösterna i Göteborg ett år.