oktober 11, 2010

Burka, Sverigedemokraterna och rasism

En anonym användare hade skrivit en kommentar, som jag kände mig manad att besvara:

Anonym: Så att invandrarna skapar sina egna samhällen i våra städer är helt okej?

Tore: I miljonprogrammets områden finns hundratals etniciteter. I högstatusområden finns nästan bara etniska svenskar. I vilket fall är det mest passande att prata om att folk "skapar sina egna samhällen"?

Anonym: Jag tycker inte det, att som SD vill att alla invandrare borde ha krav på sig att lära sig svenska, ja det anser jag även det vara en god idé.

Tore: Alla gammelpartier är ense om att SFI är viktigt. SD vill bland annat att den som fått uppehållstillstånd genom äktenskap ska betala 42 000 kronor för sin SFI. Är det ett sätt att uppmuntra folk att lära sig svenska? Nej, SD:s politik är tydligt inriktad på att göra det så svårt som möjligt för invandrare att integreras.

Anonym: Det är dessutom inte bara frikyrkorörelsen som stödjer idéer som att förbjuda abort, preventivmedel och homosexualitet. Kanske dags att granska KD? Som enligt mig har betydligt mindre att göra i vårt moderna samhälle än SD då de baserar sin politik på religiösa grunder som borde reformerats för 1000 år sedan.

Tore: För det första har du helt missat min poäng. Det jag försökte ha sagt är att religiös bokstavstro inte på något sätt är unikt för islam; det är vanligt även i nordeuropeisk kristendom. Du får gärna granska Kristdemokraterna, men idag vill de varken förbjuda abort, preventivmedel eller homosexualitet. Sverigedemokraterna vill skärpa abortlagen, så börja med att granska dem.

Anonym: Anledningen till att invandrare i Sverige också röstar på SD är för att de har insett problemet som det verkar som många svenskar inte har insett än, invandringen är ett problem om den fortskrider som den gör nu.

Visst, det finns några människor i Sverige med invandrarbakgrund som röstar på SD. Men de flesta i Sverige, oavsett etnicitet, röstar på något av alla de partier som vill fortsätta med en human migrations- och integrationspolitik.

Anonym: Vi har redan en hög arbetslösa människor och ännu fler som lever på bidrag.

Tore: Sverige är ett tjänstesamhälle, där arbetstillfällen skapas av konsumenter. Ju fler människor som bor i en stad, desto större blir tjänstemarknaden, och därmed arbetsmarknaden. Det är Stockholms län som har lägst arbetslöshet i Sverige.

Anonym: Integrationen funkar ju helt klart inte så som det är nu och till o med invandrare själva som bott i Sverige en längre tid tycker inte det är okej att det bildas ghetto samhällen i våra städer, där folk pratar sitt eget språk och följer sin egen kultur och seder. Givetvis skall de ha rätt att utöva dessa seder i Sverige men då kan de göra det på ett sätt som inte får andra människor att känna sig obekväma i deras närhet.

Tore: Vissa känner sig obekväma i närheten av homosexuella, överviktiga eller punkare. Jag känner sig jävligt obekväm i närheten av sverigedemokrater. Men i ett öppet samhälle måste folk få leva som de vill så länge de inte skadar någon annan. Och ingen tar skada av att höra ett visst språk eller se ett visst klädesplagg.

Anonym: Ditt utlägg om Burka Tore anser jag vara helt uppåt väggarna. Det kan inte jämföras med något av de plagg som du talat om och dessutom kanske du skall kolla upp innebörden av att bära ett sådant plagg, då vi har andra seder och jobbar för ett jämställt samhälle i Sverige.

Tore: Jag är inte särskilt förtjust i burkor. Men det finns bara ett par hundra burkabärare i Sverige; problemet är alltså alldeles för litet att politikerna och myndigheterna ska behöva bry sig. All politik handlar om prioriteringar, eller hur?

Anonym: Givetvis borde det vara förbjudet i Sverige att bära ett sådant plagg, om inte annat av hygieniska skäl.

Tore: Okej, så du vill förbjuda människor att ha dålig hygien? Jag vet många blonda infödda svenskar som borde tvångsduschas i så fall. Eller handlar det som vanligt att du letar upp något som är typiskt för muslimer, och sedan försöker komma på någon förevändning för att förbjuda det?

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=ASTzVSFC_5U

Ta och se den Tore. Detta är vad vi står inför.

Niklas sa...

Tycker inte man kan tala illa om islams kvinnosyn och i samma veva prata om att det t.ex. är viktigt att vi har skolavslutningar i Svenska Kyrkan.

Mig veteligen så brände den sistnämnda organisationen kvinnor på bål för att de blev utpekade som häxor av hjärntvättade barn. Det var inte längesen som samma organisation föraktade så kallade oäkta barn, inte bara modern, utan även barnet hängdes ut!

Så, innan "Anonym" börjar prata om kvinnoförtryckande religioner så borde han läsa sin historia.

Samtidigt så vet vi ju att detta är något som jag tror kommer av sig självt i samband med att man integreras i det svenska samhället, demokrati och jämställdhet kommer inte över en natt.

Tore Kullgren sa...

Anonym: Det är en intressant film, men jag begriper inte vad den har med Sverige att göra.

Om alla muslimer har ansvar för att fördöma allt våld och förtryck som begås i islams namn, har i så fall alla kristna ansvar för att fördöma allt våld och förtryck som begås i kristendomens namn? Och har vita nationalister ansvar för att fördöma allt våld och förtryck som begås i den vita nationalismens namn?

Om det är så, så kanske vi ska hoppas att Sverigedemokraterna ber om ursäkt för Lasermannen, Malexandermorden, Knutbymorden, mordet på Björn Söderberg och Bjästavåldtäkterna.

Anonym sa...

Bra blogg! Du är väldigt skarp. Fortsätt så och var mån om att inte överdriva eller tappa perspektivet när känslorna svallar över.