mars 17, 2009

Tingeling

Om jag ska dra klyschan att jag var ett fan av någon "innan de var kända", så är det Henrik Dorsin, Erik Wernquist, Michael Lindgren och ett antal andra lidingöbor som varit med i Grotesco.

Fysikalen, "mitt" spex, handlade 2004 om Anastasia, och innehöll en massa ryska klichéer. Ett nummer baserat på Sovjethymnen och Go West innehöll en kör i givakt och en glittrig balett, och därför var det extra roligt att se sina ungdomsidoler producera ett nästan likadant nummer, fast i proffskaliber.Däremot är det pinsamt att läsa om ryska ambassadens protester mot numret. Expressens ledarsida gör helt rätt som tycker att vi ska stå upp för rätten att göra satir mot globala makthavare som Ryska federationen faktiskt är.

Det skulle bli spännande att få Tingeling recenserad av finnar, balter, georgier och andra folk som haft ett problematiskt förhållande med ryssar.

Parodin på min Japan-reskamrat Dogge var inte dum den heller.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj,

Alla versioner ( hiphop, techno,dansband & singer/songwriter ) av TINGELING som visats under Melodifestivalen finns att köpa som downloads & ringsignaler på de flesta digitala försäljningsställen, t.ex Cd-on, Telia, Tele2, Cellus m.fl.!

Tore Kullgren sa...

När kommer dom på Spotify?