februari 20, 2007

Dags för tomma läktare?

Idag nås vi av nyheten att någon gett falska dödsbud till anhöriga till AIK:s hockeyspelare. (anm: AIK Hockey i Härnösand, inte den där Solnaklubben.) Även om Herostratos skulle känna sig smickrad av uppmärksamheten, så tycker jag det här är värt att ta upp som ett slående exempel på att herrfotbolls- och dito -hockeyläktare inrymmer människor som inte förtjänar någon som helst medmänsklighet.

De är inte i majoritet.

Men det är de "seriösa" fansen som låter sina fascistkompisar hållas. Det är de "vanliga" fansen som idoliserar sina "firmor". Det är de "schyssta" fansen som hellre skyller på frispråkiga sportjournalister än på huliganer. Det är de "vettiga" fansen som under en match ropar "vi hatar djurgårn" femtio gånger men inte "vi hatar våld" en enda gång.

8 kommentarer:

Linda sa...

Word.

Anonym sa...

Hur skulle det se ut om klacken skanderade "vi hatar våld" hela matchen? Och hur skulle det hjälpa laget? Varför inte "Vi ogillar USAs utrikespolitik och tycker världsbanken borde eftersänka mer skulder till tredje världen och kräver en mer nyanserad miljödebatt" *klapp* *klapp* *klapp*

Man går inte på hockey för att göra nån slags politisk manifestation. Man går dit för att hjälpa sitt lag till framgångar (eller äta korv och dricka öl om man sitter på sittplats). Vill man skrika politiska ramsor kan man göra det på första maj.

Anonym sa...

Notera att det är AIK Hockey Härnösand(!) det handlar om, inte Gnaget. Oklart hur mycket firmor dom har i Härnösand...

Anna sa...

det var väll ett himla tjat.... jag har redan bett om ursäkt och förklarat mig.... vad mer vill du???

Tore sa...

Anonymous: Enda orsaken till att en anonym, förtalande text undgår radering är att den bekräftar min tes om läktarkulturens bortförklarade flathet mot huliganism. Du är tyvärr inte ensam om åsikten att publikvåldet skulle vara ett mindre problem än protesterna mot det.

Anna: Jag tycker inte det är någon överreaktion att kräva ändring av en text som på fullt allvar beskriver mig som utvecklingsstörd.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tore sa...

Hej Johan. Om du följt min blogg så hade du kunnat läsa att Expressen hittar på.

Anna sa...

Ändring gjord.