januari 09, 2007

What's in it for me?

En av kändisskapets konsekvenser är att folk hör av sig, och vill att man ska göra saker för dem utan kompensation. Det finns två typer av sådana människor.

Dels är det den sluga typen, som har någon näringsverksamhet och behöver publicitet. Att sådana dyker upp är inte särskilt förvånande. Dem kan man vara ganska hård mot utan att skämmas.

Dels är det den naiva typen. Det är oftast en helt "vanlig" människa som inte själv har någon egen erfarenhet av massmedier eller kändisliv. Varför kan då människor kontakta sina idoler för att på fullt allvar tigga tjänster och prylar?

1: Kändisar syns ofta på välgörenhetsgalor, och kan framstå som självuppoffrande.
2: Vissa får lätt för sig att alla som syns i TV är rika. Denna fördom borde vara lätt att slå hål på.
3: De flesta kändisar framstår offentligt som glada och lyckliga.
4: Många betraktar sin idol som en kompis. Kompisar brukar hjälpa varandra och göra saker tillsammans, och räknar med att tjänster återgäldas.

Det är ju ganska självklart att den som vill ha något ber en snäll, rik och glad kompis om hjälp. Men jag är inte din kompis och inte särskilt rik. Glad och snäll är jag för det mesta, men långt från alltid.

3 kommentarer:

Gitto sa...

Hej Tore!

Vi träffades i onsdag, vet inte om du minns mig, men vi pratade en stund på Ljunggrens. Hoppas att du fick en bra kväll. Själv hamnade jag på Spy Bar, vilket inte var så spännande. Kram och ta hand om dig!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Julius sa...

Jag förstår att kändislivet också kan vara lite av en börda. Men är det inte så att det är fler fördelar än nackdelar?

Fortsätt vara dig själv Tore. Du är grym!!