november 01, 2006

Människor som hatar fotboll

Flera tidningar skriver om dramat i herrallsvenskan. För den som har lika lite fotbollsbildning som jag drar jag en resumé:

AIK blir svenska mästare om de vinner över Malmö, och Elfsborg vinner över Djurgården. Utan någon speciell anledning hatar många djurgårdare AIK mer än Andreas hatar avokado. De vill till varje pris hindra AIK från att nå mästartiteln, och vill därför se sitt eget lag förlora mot Elfsborg, även om det skulle kosta Djurgården tre poäng och en plats i Royal League.

Fans som uppmuntrar det egna laget att lägga sig - och som till och med är beredda att sabotera det egna lagets match för att skapa nackdelar för en rivalklubb - är inte ett dugg bättre än huliganer som går in för att knäcka skallen på folk som har fel tröja. Det är människor som hatar fotboll och inte har på en läktare att göra.

Jag föreslår att Svenska Fotbollförbundet tvingar Djurgården, Hammarby och AIK att bilda en gemensam fotbollsklubb för att få slut på allt fjantande. Det skulle också lösa arenafrågan.