april 10, 2006

Hur äkta är FCZ?

På tal om tv-myter kan det vara dags att berätta hur mycket reality FCZ egentligen är. Det skulle ta lång tid att ta upp alla detaljer, men jag kan försöka.

"Femton killar, som aldrig rört en fotboll."
Det är väl att ta i. Fotboll är man tvungen att spela på skolgympan. Men det fattar ni nog.

"Fyra månaders stenhård träning..."
Vi hade 2-3 träningar i veckan under maj och juni. I juli var produktionen på semester och träningsdisciplinen varierade inom laget. Under de tre veckorna i augusti var det träning nästan varje dag, plus en massa icke-idrottsliga aktiviteter. Fram till djurgårdsmatchen hade vi alltså bolltränat för Glenn och Richard i två och en halv månad.

Avsnitt 1
Bosön-tränaren råkade försäga sig och skvallra om att det var Glenn som skulle träna oss, fast det egentligen skulle bli en överraskning för oss.

Avsnitt 2
Dassbesöket var regisserat. Lägret var inte under en helg, utan en tisdag till onsdag.

Avsnitt 3
Från och med detta avsnitt är korrekt kronologi ett minne blott. Massor av tidsfusk, vilket kanske frisyrer och piercingar skvallrar om. Presentationen av låten, inspelningen, danslektionen och videoinspelningen ägde rum vid skilda tillfällen under det stressiga augusti. Flera av oss tyckte låten var skrattretande fånig. Matchen mot Djurgårdens pensionärer var förvisso vår tredje match.

Avsnitt 4
Matchen mot ZTV-profilerna var vår sjätte, inte fjärde. Den slutade 1-4, inte 1-6.

Avsnitt 5
Catolica och Söderhamn hade förväxlats.

Avsnitt 6
Träningen med Peter Antoine hölls före simhoppet, inte efter. Matchen på Beateberg var vår fjärde, och följdaktligen var målet det första. Den slutade 2-9, inte 2-11.

Avsnitt 7
Det borde vara straffbart att sälja så fula kläder så dyrt som Gate One gör. Debatten mellan Andreas och Robin var lång och intressant och borde vara given som extramaterial.

Avsnitt 8
Matchen mot FC Zulu spelades 31 oktober, alltså mer än två månader efter djurgårdsmatchen och träningslägret på Rönneberga.

Avsnitt 9
Tillbaka i augusti igen. Orsaken till att vi hade augustiträningarna på Stadshagens IP var att Kanalplan var bokat. Kanalplan är lika "fullsize" som Stadion, och vi spelade periodens enda 11-mannamatch (retur mot Hammarby F91) på Kanalplan.

Avsnitt 10
Bodström var ingen överraskning, nyheten hade läckt två dagar innan.

Saker som inte kom med
Joakims, Pers, och Per-Olofs presentationer, frisparksträning med Samba-Erik Johansson, en turnering på lägret på Rönneberga (med bland annat ett jättetråkigt parti fia med knuff) och marscherande i Pridetåget (där de flesta åskådare trodde att vi var ett homosexuellt fotbollslag).

Jaha, vad vill jag ha sagt med det här då?
Det är nog mindre intressant att lägga märke till allt i programmet som är fejk än till allt som är på riktigt.

fortsättning följer

Inga kommentarer: