februari 19, 2012

Recension: Ola Aurells ensamrevy

Den komiske trubaduren Ola Aurell har synts på många standup-scener med sånger som är både nördiga och obscena, någonstans mellan Tom Lehrer och Björn Rosenström. Dessa sånger utgör den stora behållningen i Ola Aurells ensamrevy. Som jag tidigare nämnt, är det modigt, på gränsen till dumdristigt, att sätta upp en egen show, innan man har kommit upp på verklig proffsnivå, och samlat massor av material. Ola har precis kommit upp till den gränsen.

Olas material håller nätt och jämnt stilen de 70 minuter som revyn pågår. Flera av de monologer som fyller ut mellan låtarna, har ett genomgående tema av borgerlig stelhet, som passar Olas framtoning, och är överraskande roliga till en början, men efter en del upprepningar börjar man längta efter nästa musiknummer. Där blandas olika typer av komik på ett mer uppfriskande sätt, och Ola har haft den goda smaken att lägga de mer bisarra texterna sist i programmet, så publiken inte hinner bli helt avtrubbad.

Han kommer bäst till sin rätt med sin gitarr, som oväntad inhoppare i en standup-ensemble, på klubbar eller firmafester. Då kan han matcha de bästa komikerna.

Här är Ola Aurells hemsida och här är hans Myspace, med smakprov på låtarna.

Inga kommentarer: