december 17, 2008

Dags för lite politiskt engagemang

Bloggen har sovit ett tag av olika anledningar. Men nu har jag börjat få skrivklåda igen.

Jag gick med i Piratpartiet förra veckan.

Med den ena foten på den tekniska högskola som introducerade Internet i Sverige och där upphovsrättskritiken frodas, och med andra foten i en bransch som ser upphovsrätten som sitt levebröd, så har jag länge varit kluven i den här frågan. När bekanta till mig har tjatat om personlig integritet och hotet från en polisstat så tycker jag att de har överdrivit.

Med FRA-lagen, IPRED, ACTA och Datalagringsdirektivet så blir man orolig vart vi egentligen är på väg. De senaste dagarna har jag också fått högst personliga motiv att kämpa på piratsidan, genom att jag blivit utsatt för personangrepp och hot om våld i Facebookgruppen "Ja till IPRED". Ja, jag menar den riktiga, seriösa "Ja till IPRED", inte någon av de ironiska grupperna; men de samlar ju ungefär lika många medlemmar.

Notering 2 januari: Detta är ett engagemang jag har som privatperson, och inte på något sätt ett "celebrity endorsement". Jag är inte för ett totalt avskaffande av upphovsrätten, men anser bland annat att CD är ett föråldrat medium, och att dödsbon som Evert Taube och Astrid Lindgren bör förlora upphovsrätten. Döda artister behöver inget levebröd.

3 kommentarer:

Rick Falkvinge (pp) sa...

Välkommen ombord!

pufpitan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Välkommen!